Heerlijke dessert recepten

Ik geef het eerlijk toe, ik kan niet goed koken. Daarentegen vind ik het opeten van al dat lekkers wel jammie. Gelukkig heb ik familie en een lieve vriend die fantastisch kunnen koken. Mijn favoriete onderdeel van een maaltijd is toch wel het dessert en dan vooral als het feestdagen zijn. Dan is er natuurlijk net iets uitgebreider gekookt. Wat zijn nu eigenlijk lekkere desserts?

Ik ben naast het bloggen ook vaak online voor lekkere desserts aan het kijken. Die mag dan iemand anders maken. Tsja als ik het maak is het net houtskool, prachtig verbrand. Hieronder een paar van mijn favoriete recepten voor de feestdagen

ijslandse kerstcake

Ingrediënten

Porties: 15
  • 200 gr suiker
  • 175 gr boter
  • 2 eieren
  • 300 gr witte bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 175 ml melk
  • 75 gr rozijnen
  • 1/2 theelepel citroenextract
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom

De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een cakevorm van 28 cm invetten.

Boter en suiker licht en luchtig opkloppen.

Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed mixen. Melk, citroenextract en kardemom toevoegen en bloem en bakpoeder erdoor roeren.

Een beetje bloem over de rozijnen zeven en deze vervolgens door het beslag scheppen. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak vervolgens 55-60 minuten.

Chocolade Fudge

Ingrediënten

Porties: 30
  • 175g poedersuiker
  • 5 eetlepels magere melk
  • 75g witte marshmallows, fijngehakt
  • 85g boter
  • 250g pure chocola, fijngehakt
  • 1/4 theelepel vanille-extract
  • 3 eetlepels cacaopoeder

Vet een 20cm vierkante bakplaat in en zet apart.

Meng in een zware steelpan op middelhoog vuur de poedersuiker, melk, marshmallows en boter.

Meng goed en roer voortdurend tot de suiker-thermometer 114 graden C aangeeft.

Haal van het vuur en voeg chocola, vanille en cacao toe.

Roer snel door en schenk in de bakplaat.

Laat in de koelkast afkoelen alvorens in vierkanten te snijden en bewaar in een luchtdichte trommel in de koelkast.

Witte chocolademousse

Ingrediënten

Porties: 4
  • 250 gr witte chocolade
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 250 ml slagroom
  • 1 eetlepel witte rum
  • chocoladekrullen of cacaopoeder ter garnering

Verwarm de witte chocolade in de magnetron of au bain marie tot het (onder af en toe roeren) glad en helemaal gesmolten is.

Klop de slagroom stijf.

Roer de gesmolten chocola erdoor.

Meng de rum en daarna de yoghurt erdoor.

Mix dit tot het goed gemengd is en schenk in smalle glaasjes of mooie (koffie)mokjes.

Zet tenminste 3 uur in de koelkast alvorens te serveren.

Garneer met wat chocoladekrullen of cacaopoeder.

Mocht je tijd hebben kijjk dan ook even op foodtube.nl, een website waarbij er tal van leuke filmpjes worden geupload over koken. De leukste recepten, van heel simpel een ei bakken tot aan een Banana-Bread

Bovenstaande recepten kunnen worden terug gevonden op allrecipes.nl of allrecipes.com. Allrecipes.com vind ik net iets beter omdat deze meer recepten en uitleg video’s op de website hebben staan. Ook heel leuke recepten staan op smulweb.nl

Bron afbeeldingen

 

 

Advertisements

One thought on “Heerlijke dessert recepten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s