L.I.L.Y by Stella McCartney

L.I.L.Y by Stella Mcartney, niet alleen een lekkere geur maar ook nog eens een prachtige flacon. De geur is vernoemd naar de bijnaam die haar vader Paul McCartney had voor voor zijn vrouw Linda McCartney,  Linda I love you. Tevens is het hoofdingredient het lelietje van dalen.

De flacon is zowel vierkant als rond. Een vierkante glazen flacon met een metalen rand eromheen. In het metaal staat de naam L.I.L.Y weergegeven. Binnenin een ronde vorm waarin de lichtroze parfum is in gegoten. Stella McCartney wilde graag het mannelijke (vierkant en hoekig) samenvoegen met het vrouwelijk ( rondingen). Stella McCartney was zowel betrokken bij het creëren van de fles als de geur. Ik ben het eens met de vele positieve reacties, de fles vind ik inderdaad prachtig om naar te kijken. Tussen de andere flacons staat deze fles niet verkeerd.

De geur is ontwikkeld door Jacques Cavallier in samenwerking met Stella. 1 van de hartnoten, de lelie van dalen komt voor in de natuur in de maanden mei en juni. De witte bloemen van de plant worden al tientallen jaren gebruikt voor geuren. En niet zomaar, de hartnoot brengt het bloemige karakter naar boven, ook bij deze geur. De geur is eigenlijk net zoals de flacon, vrouwelijk met een hint van mannelijkheid. De geur heb ik nu al meerdere keren geroken in de winkel en testertjes zijn inmiddels zo goed als op. Het besluit om de geur te kopen zal dan ook niet lang op zich laten wachten.

De noten van deze geur zijn:

Topnoten zijn Truffel en Peper; hartnoten zijn Roze peper en Lelietje-van-dalen; Basisnoten zijn Muskus, Patchouli, Eikenmos en Muskus Ambrette.

Stella McCartney vertelde in het blad WWD,

I love it as a flower, and so did my mum — it’s delicate, feminine, innocent. It was part of my bridal bouquet. But I also wanted to explore its darker, more masculine side. It’s a woodland flower and I wanted to capture the roots and the earthy side of it.”

De geur is te verkrijgen in 30,50 en 75 ml vanaf €50. Onder andere bij Pour Vous en uiteraard bij meerdere online winkels in zowel binnen als buitenland.

Bron afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s