Caring Consumer

 

Make-up, verzorgingsproducten en natuurlijk fashion. Wie houdt er niet van maar hoe weet je eigenlijk of het product dat je koopt niet is getest op dieren. Nog steeds worden er dieren mishandeld en gedood in wereld van de diertest laboratoria. Dit terwijl al jaren alternatieven zijn.

Peta zegt hierover:

Alternatives to Animal Testing

Fortunately, scientists have developed sophisticated product tests that are faster, cheaper, and far more accurate than blinding and poisoning tests, which were developed in the 1920s. Human cell cultures and tissue studies (in vitro tests) and artificial human “skin” and “eyes” mimic the body’s natural properties, and a number of computer virtual organs serve as accurate models of human body parts.

Ik ben als cosmetica liefhebber op de hoogte van het feit dat er nog een aantal bedrijven zijn die hun producten testen op dieren. Natuurlijk lees ik veel blogs over beauty en fashion, maar weinig blogs geven informatie over beauty die zowel betaalbaar is en niet getest. Natuurlijk zijn er ook veel bedrijven die hun producten niet op dieren testen en die wat mij betreft de voorkeur krijgen als ik weer eens bij de Etos , Kruidvat of online shop. Etos eigen merk, Kruidvat en de Hema zijn betrouwbaar wat betreft dierproefvrij, dus shoppen maar.

In Nederland ben ik redelijk bekend met de bedrijven die goede producten verkopen. Het buitenland en cosmetica dat is een ander verhaal, maar gelukkig is de Caring Consumer lijst een handige tool om er achter te komen welke producten wel op dieren worden getest en welke bedrijven er goed bezig zijn. Een voorbeeld van een aantal bedrijven die geheel proefdiervrij werken zijn Urban Decay , OPI nagellak en Lush. Merken waar ik ook nog gek op ben , beter kan het dus niet.

Mocht je graag willen weten of je makeup en huidverzorgings producten dierproefvrij zijn dan is het mogelijk om dit na te kijken op de Caring Consumer lijst van Peta.org

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s